dropdown

Koelsystemen ronse

HM Technics

expand
< Diensten
about

Voordelen van warmtepompen

  • Energie besparend
  • Hernieuwbare energie
  • Verfrissend in zomer, verwarmend in winter
  • Koelen en verwarmen met 1 toestel
  • Werking tot -25°

Onze dienst koelsystemen

Ons bedrijf levert top installaties

De Warmtepomp maakte enkele jaren haar intrede in residentiële woningen. Slechts voor een kwart van haar verbruik is er elektriciteit nodig en maakt het een ecologisch alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallaties.

Een warmtepomp haalt warmte van lagere temperatuur uit de buitenlucht, bodem of grondwater en geeft die op een hogere temperatuur af in de woning.

Concreet wordt er een koelmiddel in een gesloten circuit rondgepompt. In de verdamper wordt warmte uit de buitenlucht ontrokken. Het koelmiddel begint te koken en verdampt. De compressor zuigt deze damp aan en brengt deze naar een hogere druk en temperatuur. Dit hete gas gaat dan door de condensor waar het zijn warmte kan afgeven. Het koelmiddel condenseert dan en wordt via het expansieventiel terug in de verdamper gespoten zodat de cyclus opnieuw kan beginnen. Deze cyclus is bovendien omkeerbaar. De verdamper wordt dan de condensor of omgekeerd. Daardoor is het mogelijk om met dezelfde warmtepomp of airco zowel te koelen als verwarmen.

Bekijk onze realisaties

expand

Informatie of prijs offerte nodig ?

Ga dan direct naar de Contact pagina !

info

Ontdek ons werk !

Laat je inspireren door onze Realisaties !

service